Login
+Follow
Login

Frusna landskap

By Till fots on 2014.01.30 In Januari

DSC_0301 (2cfj
Jag gick en tur upp mot Fonnfjellet idag, bestämde mig för att gå ensam utan hund och följa Vollbekken uppöver mot Finnskartjønna. Det var inte mycket vind när jag började gå, men vinden ökade  allt eftersom. Snö är det inte mycket av fast det bara är Januari, man måste bege sig lite mer upp i höjderna och knappt där finns snö.
Sitter och hoppas på att vi kan få lite vinter med snö här före våren sätter igång för fullt. Det är väldigt torrt här ute i naturen nu och det blir fort lite skrämmande med alla bränderna som har härjat här i Norge, så det blir inte någon matlagning över öppen eld på en bra stund.
IMG_0101cfy
Om ni nu undrar varför jag gick utan någon av mina malamutar så ska jag berätta det i korthet.
 Jo, tiken Diba har sina dagar med höglöp om jag då bara skulle ta med Diezel som vid detta tillfälle extra noga måste visa ”jag var här” på var enda kvist han går förbi det skulle ta evigheter att bara komma en kilometer. Diba som utan tvivel skulle bli fullkomligt förkrossad att jag tagit med hennes enda chans denna gången. Hon skulle komma att visa detta med sitt alldeles speciella yl som skulle komma att pågå utan stopp tills vi kommit tillbaka. Att ta med båda två är fullkomligt oaktuellt vid detta tillfälle. Bästa lösning för oss alla denna gång blev att båda två får vara hemma på separata platser och jag går ensam idag. Väldigt tråkigt att gå utan dom men vid detta tillfälle var det bästa lösningen.
 Inte nu tro att Diba är en väldigt bråkig hund till vanligt  ,det är hon inte. Hon är en underbar tur kompis med en lika underbar personlighet.
IMG_4784jh
IMG_4043
IMG_4744
IMG_4079
IMG_4286
IMG_4580j
Ser verkligen fram imot att ta samma tur igen lite mer ut på vårkanten med både Diba och Diezel. Glädjer mig till att få se och höra den porlande bäcken och allt djurlivet som hör våren till och inte minst två hundar som har blivit helt normal igen.
IMG_4654
1 Responses to "Frusna landskap"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

My story

Twenty years ago I moved to this small village Meråker which is right between Trondheim/Norway and Åre/Sweden.

Having nature as closely and the possibility to each day find new places in the forests or mountains that are around us.

Here you will be able to accompany me and my two dogs on our tours and also see if I can make my goal to take me on twentysix mountain peaks over a thousand metres in the municipality this year.

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier

Login