Login
+Follow
Login

När snön sviker

By Till fots on 2014.02.13 In Januari

En liten sammanfattning av Januari . Med minimalt med snö på fjällen runt omkring och total förbud mot att elda p.g.a otroligt lite nedebörd och i tillägg Dibas löpetid så har inte Januari varit den stora ”ut på tur, aldrig sur” månaden. Men både tidiga morgnar och kvällar har gett oss väldigt vackert ljus i rött på himmelen. IMG_6030

Istället för snö har vi fått några fina isar att åka på och tillfället att köpa långfärdsskridskor och ta upp denna bortglömda sport igen låg framför våra fötter . Varför det blev långfärdsskridskor är helt enkelt att det är det som passar mig och min sambo bäst.
 Vi kommer att använda dom i kombinasjon med våra vandringar, så vårat val blev skridskor med fast häl där vi har möjligheten att kombinera dom med mer bekväma kängor vilket möjliggör att vi enkelt kan vandra mellan sjöarna, skridskorna tar inte den stora platsen eller vikten i ryggsäcken heller.Vi spar helt enkelt att dra med extra skor.
IMG_2845
IMG_2827
IMG_2915
IMG_2979
Premiärturen blev ute på Funnsjøn här i Meråker och för att vara första gången på väldigt många år så blev vi glatt överraskad att vi  överhuvudtaget kunde stå på skridskor efter alla dessa år och att vi fortfarande hade det kvar i kroppen.Kombinasjonen av skridskorna och skorna kändes bra,vi justerade in bindningarna på skridskorna hemma före turen men jag var tvungen att justera ytterligare efter lite åkning på isen.
IMG_5195
Långfärdsskridskor är extra lång vilket ger en god glid på isen i kombinasjon med stavar får man upp en fin fart . Goda smörgåsar och kakao i ryggsäcken så blir det en fin dag.
IMG_5106
Måste lägga med en bild som jag tog av Sparvhöken när han var här nu nyligen på besök . Har inte sett Sparvhöken sedan i höstas, väldigt vacker fågel.
IMG_5897
1 Responses to "När snön sviker"

  Comments (1)

 1. kristine wrote:

  fine bilder

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

My story

Twenty years ago I moved to this small village Meråker which is right between Trondheim/Norway and Åre/Sweden.

Having nature as closely and the possibility to each day find new places in the forests or mountains that are around us.

Here you will be able to accompany me and my two dogs on our tours and also see if I can make my goal to take me on twentysix mountain peaks over a thousand metres in the municipality this year.

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier

Login